2. Operatie Koning David

2. Operatie Koning David

Intussen voert Israël ‘Operatie Koning David uit’, een plan om een „oorlog die alles op zijn kop zet” uit te lokken en onder de dekmantel daarvan alle Palestijnen te verdrijven uit het geplande groot-Israël.

Israëls Duitse onderzeeërs schieten nucleaire raketten af op de Iraanse atoominstallaties, zowel om het Iraanse nucleaire programma te verlammen als, haast belangrijker, om een militaire reactie van Irans bondgenoten Hezbollah in Libanon en Hamas in de Gazastrook uit te lokken. Want dat geeft de rechtvaardiging om hard terug te slaan.

Het Israëlische leger vernietigt vervolgens Hezbollah en verjaagt de bevolking met terreurbombardementen tot over de rivier de Litani. Eenzelfde scenario voltrekt zich in de Gazastrook; de bevolking wordt Egypte ingejaagd.

Met het voorwendsel dat imams in de moskeeën tot geweld tegen Israël oproepen begint het Israëlische leger een bloedige campagne om de Palestijnen uit de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem naar Jordanië te verdrijven. De Palestijnse burgers van Israël worden „voor hun bescherming” bijeengebracht en eveneens in Jordanië gedumpt. Jordanië is immers de gedroomde Palestijnse staat.

In Shihabi’s scenario laat het Iraanse leiderschap zich door de aanvallen op zijn nucleaire installaties niet afleiden en zet het zijn succesvolle operatie in de Arabische Golfstaten door. De Saoedische koning realiseert zich dat van de Amerikaanse bondgenoot niets te verwachten is. In extremis roept hij Pakistan te hulp – „dat is ons veel verschuldigd” – dat één atoombom op het hoofdkwartier van het islamitische regime in Teheran gooit. Klaar.

En passant heeft Israël ook opnieuw de Egyptische Sinaï-woestijn bezet en de bevolking eruit gegooid: het dient voortaan als bufferzone nu de vijandige Moslimbroeders in Egypte aan de macht zijn.

Het eindresultaat is een geheel joods groot-Israël. Daarnaast een Palestijnse staat Jordanië, waarvan de koning is vervangen door een Palestijnse leider, onder bescherming van Israël.

Het einde van de islamitische republiek Iran – een ouderwetse militaire junta heeft tot ieders geruststelling de macht gegrepen. Een door de Verenigde Staten geleide VN-macht zuivert de Arabische Golfstaten van de resten van de Iraanse strijdmacht. De VN nemen ook voorlopig de olie-industrie onder hun hoede.