1. Operatie Imam Hussein

1. Operatie Imam Hussein

‘Operatie Imam Hussein’ – naar de grootste heilige van de shi’itische islam – begint met oefeningen van de revolutionaire garde samen met het Iraakse leger aan de grens met Koeweit.

Iran heeft een zware aanslag in een belangrijke shi’itische moskee in Koeweit georganiseerd die als aanleiding voor een invasie dient. De honderden aanwezigen worden geofferd voor het goede doel, en gaan hoe dan ook rechtstreeks door naar het paradijs.

De Iraanse invasiemacht die in getal de Koeweitse en vervolgens Saoedische troepen ver overtreft, rukt snel en meedogenloos op. Om Washington buiten het conflict te houden, trekken ze met een wijde boog om Amerikaanse bases heen.

„Een papieren tijger” heeft de fictieve Iraanse minister van Defensie de legers van de Arabische Golfstaten genoemd, en dat zijn ze. Binnen de kortste keren zijn de Iraniërs ver opgerukt. Ze krijgen steun in de rug van de shi’itische minderheden in de Golfstaten, die ze vooraf vakkundig hebben opgeruid. De Saoedische koning vlucht naar Mekka. Hij maakt zich geen illusies. De Iraniërs zijn gekomen om te blijven en zijn bewind is in levensgevaar.