Zeven NAVO-soldaten omgekomen bij aanslagen Afghanistan

Zes NAVO-soldaten zijn vandaag gedood door een bermbom in het oosten van Afghanistan. Eerder vandaag werd ook al een soldaat in het zuiden gedood bij een aanval door militanten.

Dat laat de NAVO weten in een verklaring, meldt persbureau Reuters. In totaal zijn de afgelopen twee dagen acht doden gevallen onder de NAVO-troepen in Afghanistan. Daarmee is het een van de dodelijkste periodes in weken. In het zuiden van Afghanistan vielen vandaag zeker 24 doden, burgers en politieagenten, bij een reeks aanslagen en aanvallen.

Donorconferentie haalt zestien miljard op voor Afghanistan

Gisteren werd tijdens een internationale donorconferentie in Tokio zestien miljard dollar aan steun toegezegd voor Afghanistan. De financiële hulp van ruim zeventig landen moet ervoor zorgen dat het land niet opnieuw afglijdt naar chaos als de internationale troepen vertrekken in 2014. In ruil voor de steun eisen de geldschieters dat de Afghaanse president Hamid Karzai corruptie in zijn regering hard aanpakt en hervormingen doorvoert, onder meer op het gebied van de rechtsstaat.