Richard de Mos denkt aan verlaten PVV, maar niet aan ‘zetelroof’

Nederland, Den Haag, 15 mei 2012, Richard de Mos, PVV kamerlid tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer / Partij voor de Vrijheid Foto; Peter Hilz
Nederland, Den Haag, 15 mei 2012, Richard de Mos, PVV kamerlid tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer / Partij voor de Vrijheid Foto; Peter Hilz PVV-kamerlid Richard de Mos tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer, 15 mei 2012. Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Richard de Mos denkt tijdens het reces na of hij de PVV verlaat. Hij kreeg vrijdag te horen dat er geen plek is op de kandidatenlijst van de partij voor de verkiezingen van 12 september.

Dat meldt de Volkskrant. De Mos is gemeenteraadslid voor de PVV in Den Haag en hoewel hij zijn functie uit wil voeren, weet hij niet of hij dat nog kan na deze “motie van wantrouwen” van de PVV. Hij wil zich sowieso niet afplitsen. De Mos:

“Ik zou nooit aan zetelroof doen [...] Ik ben in de raad gegaan voor de Haagse en Scheveningse kiezers die op mij hebben gestemd. Maar wil ik nog actief zijn voor een partij die een motie van wantrouwen tegen mij heeft ingediend?”

De Mos laat weten dat hij de beslissing van de PVV als een ‘mokerslag’ heeft ervaren, schrijft de Volkskrant.

De Mos kwam in november 2010 in opspraak nadat bleek dat hij de functie ‘schoolhoofd’ op zijn cv had gezet, terwijl hij dat nooit geweest was. James Sharpe, die toen ook in opspraak kwam, stapte eerder al op.

Op de nieuwe kandidatenlijst van de PVV was ook geen plek voor Jhim van Bemmel en Eric Lucassen. Eerder deze week stapten PVV-Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven uit de PVV na fundamentele meningsverschillen over de gang van zaken in de partij.

    • Hans Klis