Nick Waterhouse: in mijn studio geen computer

Op het Congo Square, buiten de Congo was het al te zien en horen: de 24-jarige Amerikaan Nick Waterhouse heeft weinig met hedendaagse popmuziek. Met zijn debuutalbum Time’s all gone gaat hij terug naar ze zwarte soul uit de jaren 60. Luister het interview met Waterhouse terug. Waterhouse (25) gebruikt enkel analoge opnameapparatuur, vertelde hij

Nick Waterhouse op het Congo-square. Foto Andreas Terlaak / NRC
Nick Waterhouse op het Congo-square. Foto Andreas Terlaak / NRC Nick Waterhouse op het Congo-square. Foto Andreas Terlaak / NRC

Op het Congo Square, buiten de Congo was het al te zien en horen: de 24-jarige Amerikaan Nick Waterhouse heeft weinig met hedendaagse popmuziek. Met zijn debuutalbum Time’s all gone gaat hij terug naar ze zwarte soul uit de jaren 60. Luister het interview met Waterhouse terug.

Waterhouse (25) gebruikt enkel analoge opnameapparatuur, vertelde hij gisteren in gesprek met Yaël Vinckx in het NRC Jazz Café:

“Er is geen enkele computer in de studio’s waar ik opneem.”

Beluister het hele interview terug:

    • Bram Janssen