Nederlandse bergbeklimmer omgekomen in Zwitserse Alpen

Tourists take pictures beside a Swiss national flag at the Jungfraujoch (3,572 metres/11,782 ft) in front of the peak Mount Jungfrau (4,158 metres/13,642 ft) during sunny spring weather near the Swiss mountain resort of Grindelwald in the Bernese Alps May 24, 2012. REUTERS/Arnd Wiegmann (SWITZERLAND - Tags: TRAVEL ENVIRONMENT)
Tourists take pictures beside a Swiss national flag at the Jungfraujoch (3,572 metres/11,782 ft) in front of the peak Mount Jungfrau (4,158 metres/13,642 ft) during sunny spring weather near the Swiss mountain resort of Grindelwald in the Bernese Alps May 24, 2012. REUTERS/Arnd Wiegmann (SWITZERLAND - Tags: TRAVEL ENVIRONMENT) De Nederlandse bergbeklimmer gleed uit tijdens de afdaling van de 4357 meter hoge berg Dent Blanche (niet op beeld). Foto Reuters / Arnd Wiegmann

Een Nederlandse bergbeklimmer is gistermiddag in de Zwitserse Alpen omgekomen na val van zevenhonderd meter. De 20-jarige man was samen met een andere Nederlander op pad. Hij gleed uit tijdens de afdaling van de 4357 meter hoge berg Dent Blanche.

De andere klimmer sloeg direct alarm. Toen artsen bij het slachtoffer aankwamen was hij al overleden. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

    • Marije Willems