Opinie

Meeuw

Tijdens schilderwerkzaamheden aan een bedrijfspand word ik belaagd door een grote, wild rondvliegende meeuw. Om me heen kijkend, zie ik dat de meeuw het voorzien heeft op een jong vogeltje. Ik pak het vogeltje op. De meeuw blijft vlak boven mij vliegen en ik moet het vogeltje en mijzelf beschermen omdat de meeuw zo dichtbij

Tijdens schilderwerkzaamheden aan een bedrijfspand word ik belaagd door een grote, wild rondvliegende meeuw. Om me heen kijkend, zie ik dat de meeuw het voorzien heeft op een jong vogeltje. Ik pak het vogeltje op. De meeuw blijft vlak boven mij vliegen en ik moet het vogeltje en mijzelf beschermen omdat de meeuw zo dichtbij komt. Nadat ik het vogeltje mee naar huis heb genomen, bel ik de dierenambulance.

Op verzoek van een medewerker beschrijf ik uitgebreid hoe de jonge vogel eruitziet. Waarop de medewerker zegt: „O, maar dat is een jonge meeuw.”

Peter Borst