Mark Webber wint Grand Prix Silverstone

Caption: Mercedes' German driver Michael Schumacher and Red Bull Racing's Australian driver Mark Webber drive at the Silverstone circuit on July 8, 2012 during the British Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF Michael Schumacher van Mercedes gevolgd door Red Bull-coureur Mark Webber op Silverstone vanmiddag. Foto AFP / Dimitar Dilkoff

Mark Webber van Red Bull heeft de Britse Grand Prix op Silverstone gewonnen.

De Australiër nam laat in de race de leiding over van Fernando Alonso. Het is de tweede overwinning van Webber dit seizoen. “Het is weer een mooie dag voor ons [onze ploeg]“, liet hij over de ploegradio weten. Red Bull-ploeggenoot Sebastian Vettel werd derde.

Na twee dagen van regen konden de Grand Prix-coureurs rekenen op droge omstandigheden op Silverstone. Webber zat vanaf de start pal achter Alonso en passeerde hem pas bij na de 48ste ronde. De Australiër van Red Bull kwam met 3,060 seconden voorsprong op Alonso over de finishlijn.

Vettel, teamgenoot van Webber, kwam als derde binnen op 4,836, gevolgd door Felipe Massa en Kimi Räikkönen. Racelegende Michael Schumacher werd zevende, thuisrijder Lewis Hamilton achtste. Alonso behoudt na negen races de leiding in het algemeen klassement met 129 punten, gevolgd door Webber met 116 punten en Vettel met 100.

    • Hans Klis