Luisteren - Yuri Honing: Ik luister naar muziek die ik lelijk vind

Vlak na zijn optreden in de Darling vond Yuri Honing tijd om plaats te nemen op de bank bij Yaël Vinckx in het NRC Jazz Café. Honing speelde de Darling plat met zijn ‘harde band.’ “Een instrumentale kruising tussen de Red Hot Chili Peppers en de Foo Fighters”, zoals hij het zelf noemt. Luister het interview terug.

Yuri Honing. Foto NRC / Merlin Daleman
Yuri Honing. Foto NRC / Merlin Daleman Yuri Honing. Foto NRC / Merlin Daleman

Vlak na zijn optreden in de Darling vond Yuri Honing tijd om plaats te nemen op de bank bij Yaël Vinckx in het NRC Jazz Café. Honing speelde de Darling plat met zijn ‘harde band.’ “Een instrumentale kruising tussen de Red Hot Chili Peppers en de Foo Fighters”, zoals hij het zelf noemt.

Honing baart regelmatig opzien met zijn muzikale keuzes.

“Ik ben van oorsprong een echte jazzmuzikant. Voor mij is jazzmuziek muziek die gerelateerd is aan de taal die is uitgevonden door Louis Armstrong. Maar die kan voor mij ook in een heavy metal setting, zolang die taal maar overeind blijft.”

Luister hoe Yaël Vinckx Honing aan de tand voelt over zijn muzikale keuzes: