Luister terug: Een kleine geschiedenisles met Christian Scott

Christian Scott in gesprek met Yaël Vinckx. Foto's Bram Janssen / NRC
Christian Scott in gesprek met Yaël Vinckx. Foto's Bram Janssen / NRC Christian Scott in gesprek met Yaël Vinckx. Foto's Bram Janssen / NRC

Trompettist Christian Scott zou later op de zaterdagavond een volle Darling-zaal trekken. Niet gek: enkele uren eerder kreeg hij iedereen nieuwsgierig in een gesprek met Yaël Vinckx in het NRC Café. Dat is hier in z’n geheel terug te luisteren.

Scott ging zitten op de praatstoel. De enthousiaste New Orleanian geeft een kleine geschiedenisles, naar aanleiding van zijn laatste album, Christian aTunde Adjuah. Een lastige naam, maar niet zomaar een. Scott maakt er een statement bij, zoals hij dat in zijn nummers ook graag doet.

Het hele interview dat Yaël Vinckx met Scott hield is hieronder te beluisteren:

    • Bram Janssen