Gasexplosie in Hilversum - inmiddels is lek gedicht

In een verdeelstation van een gasleiding in Hilversum heeft een explosie plaatsgevonden. De brandweer sprak aanvankelijk ook over een brand, maar daarvan was geen sprake, zegt een woordvoerder van de politie. Er werd groot alarm geslagen en brandweer uit de wijde omgeving werd opgeroepen. Niemand raakte gewond, meldt persbureau Novum.

Uit de geknapte leiding spoot een bruine substantie omhoog, vermoedelijk een mengsel van gas en aarde. De leiding werd binnen een halfuur afgesloten, waardoor er geen gas meer ontsnapt.

De brand ontstond in het verdeelstation op de hoek van de Diependaalselaan en de Loosdrechtseweg. Enkele flats en een bejaardentehuis in de buurt zijn ontruimd. De bewoners kunnen naar verwachting na het onderzoek ter plaatse weer naar huis.

    • Marije Willems