Eén gewonde bij stierenrennen Pamplona

Runners fall in the way of a Miura fighting bull at the entrance to the bullring during the second running of the bulls of the San Fermin festival in Pamplona July 8, 2012. There were no injured runners in the run that lasted two minutes and twenty nine seconds, according to local media. REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: ANIMALS SOCIETY) De stier brengt veel deelnemers ten val. Volgens lokale media zijn hierbij geen gewonden gevallen. Foto Reuters /Susana Vera

Bij de jaarlijkse stierenrennen in Pamplona is één deelnemer gewond geraakt. De tweede dag van het San Fermin festival, traditioneel de drukste dag, eiste relatief weinig slachtoffers. Vorig jaar raakten op de tweede dag zeven mensen gewond.

Volgens een woordvoerder van een ziekenhuis in de regio liepen veel mensen sneeën en blauwe plekken op, maar hoefde alleen een deelnemer met kneuzingen op zijn rug in het ziekenhuis te worden behandeld.

Bij de feesten in Pamplona worden dagelijks om 8.00 uur zes vechtstieren losgelaten in de krappe straten. Grote groepen mensen rennen voor de stieren uit. Ieder jaar raken daarbij deelnemers gewond. De stierenrennen zijn slechts een onderdeel van het festival in Pamplona. Er wordt ook tot gegeten en tot diep in de nacht gefeest.

Deze In Beeld-serie maakten we vrijdag:

    • Marije Willems