De tranen van Andy Murray, verliezer én winnaar

Caption: Andy Murray of Britain holds his runners-up trophy after being defeated by Roger Federer of Switzerland in their men's singles final tennis match at the Wimbledon Tennis Championships in London July 8, 2012. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: SPORT TENNIS)
Caption: Andy Murray of Britain holds his runners-up trophy after being defeated by Roger Federer of Switzerland in their men's singles final tennis match at the Wimbledon Tennis Championships in London July 8, 2012. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: SPORT TENNIS) Andy Murray houdt zijn prijs vast na het verliezen van de finale op Wimbledon. Foto Reuters / Toby Melville

Roger Federer maakte een einde aan de Britse droom. Voor het eerst sinds 1938 bereikte een Brit de finale van Wimbledon, Andy Murray. De druk was dan ook gigantisch groot om te winnen.

Na de wedstrijd, met uitmuntend spel van Federer én Murray, spreekt de Brit geëmotioneerd over zijn verlies. “Ik kom steeds dichterbij”, zegt hij met gewond vertrouwen terwijl het publiek hem toejuicht.

Bekijk hieronder de verliezer van de Wimbledon, maar de winnaar van het Britse tennis:
http://youtu.be/uvwd_I9arMU

    • Hans Klis