Mogelijk explosief gevonden in KLPD-kantoor Woerden

In een kantoorgebouw van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in Woerden is vanmiddag onderzoek gedaan naar een mogelijk explosief. Het pand en de omgeving zijn enkele uren ontruimd geweest.

Het gevaar is inmiddels geweken. De Dienst Nationale Recherche (DNR), die in het pand gevestigd is, had het voorwerp in de afgelopen week bij een huiszoeking meegenomen voor nader onderzoek. Op kantoor rees vervolgens de vraag of het mogelijk om een explosief ging. Daarop is besloten om bomexperts van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) op te roepen.

De EOD heeft het voorwerp voor verder onderzoek meegenomen. Waar het precies om ging, is niet duidelijk. Na ruim drie uur werd de omgeving weer vrijgegeven. Het kantoor staat op een industrieterrein op de Middellandse Zee langs de A12.

    • Peter Zantingh