Van der Leegte strikt BMW voor Nedcar

Nog niet alle handtekeningen zijn gezet, maar het lijkt erop dat Nedcar gered gaat worden. De zoveelste redding van de Limburgse autofabriek komt op het conto van een Brabander: Wim van der Leegte. De industrieel neemt via zijn conglomeraat, de VDL Groep, de Nedcar-fabriek over in het Limburgse Born. Het is niet de eerste keer dat Van der Leegte een bedrijf voor de ondergang behoedt. In 1993 redde VDL de busbouwer DAF. En daarna nam hij nog twee busbedrijven over: Berkhof Jonckheere Groep en BOVA. Dat VDL bij BMW uitkwam is geen toeval, het bedrijf maakt al lasstraten voor de Duitse autobouwer. Overigens krijgt Van der Leegte wel wat hulp deze keer. Het personeel van Nedcar krijgt in de periode dat de fabriek wordt verbouwd, een WW-uitkering die door VDL wordt aangevuld tot 100 procent. Het wachten is op de handtekening van BMW, maar dan is Wim van der Leegte ook in Limburg een held.