Uitgelicht zondag

Zur ARTE-Sendung Elvis: '68 Comeback Special 4: 1968 feiert Elvis Presley nach über siebenjähriger Bühnenabstinenz sein Konzertcomeback. In seinem legendären schwarzen Lederanzug singt er allein auf der Bühne seine berühmtesten Hits und erscheint in Auftritten, die als Vorläufer der heutigen Unplugged-Sessions gelten. © Used by permission, Elvis Presley Enterprises, Inc. Foto: ARTE France Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wölk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv

Film

Papillon (Franklin J. Schaffner, 1973, VS). Boeiende maar lange avonturenfilm, naar de autobiografische bestseller van Henri Charrière, waarin titelheld Steve McQueen vluchtpogingen onderneemt uit de uiterst inhumane Franse strafkolonie op Duivelseiland. Dustin Hoffman schittert als de kwetsbare vervalser Dega. RTL 7, 20.00-23.05u.

Percy Jackson: The Lightning Thief (Chris Columbus, 2010, CAN/VS). Fantasyfilm over tiener (Logan Lerman) die erachter komt dat hij een afstammeling is van een Griekse god. Als de vermeende dief van de bliksem van Zeus is hij echter niet erg populair in de godenwereld. Hij moet de bliksem binnen veertien dagen retourneren of er komt gedonder van. Ondertussen wordt zijn moeder (Catherine Keener) door een Minotaurus gekidnapt, maar krijgt Percy hulp van de beeldschone Annabeth (Alexandra Daddario). RTL 4, 20.00-22.30u.

Beauty Shop (Bille Woodruff, 2005, VS). Deze spin-off van de twee Barbershopfilms is een vehikel voor Queen Latifah als kapster die haar eigen zaak wil beginnen. Haar klanten zijn voornamelijk blanken – onder wie Andie MacDowell en Alicia Silverstone – die zich graag als zwarten willen voordoen. Kevin Bacon speelt haar ex-baas. Ook met Della Reese en Golden Brooks.Net 5, 20.30-22.40u.

Casque d'or (Jacques Becker, 1952, F). Veelgeprezen melodrama wekt het Parijs van vlak na de voorlaatste eeuwwisseling tot leven. Eerlijke timmerman Serge Reggiani valt voor gangsterliefje Simone Signoret en raakt verstrikt in milieu van prostitutie en misdaad. Minimalistisch spel van de acteurs in deze verrassend moderne film die, zoals het in een film noir betaamt, eindigt met de gewelddadige dood van veel betrokkenen. TV5, 21.00-22.35u.

Informatief

Lichtpunt: Nostalgia de la luz. Documentaire met dubbele bodem van de Chileense cineast Patricio Guzman. In de Atacama Woestijn, op 3000 m hoogte, komen sterrenkundigen uit de hele wereld samen om het heelal te observeren. Tegelijkertijd is het een plek waar dankzij de droogte menselijke overblijfselen volledig bewaard blijven: die van mummies, ontdekkingsreizigers en mijnwerkers. En van politieke gevangenen tijdens de dictatuur. Canvas, 23.05-00.40u.

Amusement

Elvis (‘68 Comeback Special’). Nadat hij zeven jaar alleen maar steeds beroerder films had gemaakt en de muzieksmaak inmiddels in het kielzog van The Beatles onherkenbaar veranderd was, nam Elvis Presley een gok door in deze (door Singer naaimachines gesponsorde) televisieshow weer eens muziek te maken. Het zorgde voor een opleving van zijn carrière: een contract voor vier weken in Las Vegas, lucratieve tournees en genoeg inspiratie om de geweldige plaat From Elvis in Memphis op te nemen (met o.a. ‘In the Ghetto’ en zijn laatste hit ‘Suspicious Minds’). Arte, 22.05-23.20u.

Sport

Formule 1: GP van Groot Brittannië. Verslag van de race op Silverstone. BBC 1, 13.05-13.55 en BBC 2, 13.55--16.30u.

Wimbledon. Verslag van de finale van het enkelspel mannen. BBC 1, 13.55-18.30u.

Tour de France. Rechtstreekse reportage van een korte, venijnige etappe door het middelgebergte van de Jura. Onderweg zes cols, maar de finish ligt pas op 16 kilometer na de laatste puist. Eén, 13.30-17.30u.