In Beeld NSJ12 dag één: vertrouwde namen, veel hoogtepunten

De vrijdag van North Sea Jazz 2012, met zo’n 21.000 bezoekers zeer goed bezocht, begon zoals elk jaar al buiten. Een vocaliste galmt op volle kracht in de microfoon naast metrohalte Zuidplein. Bekijk de eerste fotoserie.

De vrijdag van North Sea Jazz 2012, met zo’n 21.000 bezoekers zeer goed bezocht, begon zoals elk jaar al buiten. Een vocaliste galmt op volle kracht in de microfoon naast metrohalte Zuidplein. Bekijk de eerste fotoserie.

En ook op het festivalterrein hoogtepunten zat: de warme soul van Gregory Porter, een genietende McCoy Tyner met saxofonist Ravi Coltrane, debutant Michael Kiwanuka, de opzwepende powerformatie Sven Hammond Soul, het knetterende Blitz the Ambassador en natuurlijk de nachtelijke afsluiting met Lenny Kravitz. Veel vertrouwde namen dus, waarbij echte verrassingen ontbraken, maar met een goede sfeer en prima shows een dag vol hoogtepunten.

Bekijk de foto’s hier in het groot.

    • NRC Jazz