Klöden stiekem weer in top 10

Germany's Andras Kloden trains with his teammates near Francorchamps, Belgium, Friday June 29, 2012. The Tour de France cycling race starts on Saturday June 30 with the prologue, an individual time trial over 6,4 kilometers (4 miles) with start and finish in Liege, Belgium. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Germany's Andras Kloden trains with his teammates near Francorchamps, Belgium, Friday June 29, 2012. The Tour de France cycling race starts on Saturday June 30 with the prologue, an individual time trial over 6,4 kilometers (4 miles) with start and finish in Liege, Belgium. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP

Heeft iemand deze Tour al een glimp gezien van Andreas Klöden? De Duitse routinier, 37 jaar inmiddels, schijnt rugnummer 15 te dragen. Ploeggenoot van geletruidrager Fabian Cancellara bij het geplaagde Radioshack-Nissan. In de aanloop naar de Tour wees Frank Schleck naar Klödi voor het kopmanschap. Maar zelf hield hij alle verwachtingen af. Zijn glorietijd, naast jeugdvriend Jan Ullrich, lag achter hem. Twee keer tweede in Parijs, en nu rustig uitbollen richting einde carrière. Onzichtbaar in de proloog, niet mee in een ontsnapping, nooit betrokken bij een valpartij. Alleen in het klassement is Klöden zichtbaar: negende.