Drie doden in Libanon door beschietingen Syrië

Bij beschietingen met granaten vanuit Syrië zijn in het noorden van Libanon twee vrouwen en een man om het leven gekomen. Syrië probeerde opstandelingen die bezig waren met een vlucht te raken, maar de granaten kwamen terecht op enkele boerderijen op twintig kilometer van de grens.

Volgens persbureau Reuters wordt het noorden van Libanon wordt door veel opstandelingen als basis gebruikt en Syrische veiligheidstroepen zijn regelmatig actief op het Libanese grondgebied.

Syrië speelt traditioneel een belangrijke rol in Libanon. De angst groeit nu dat de strijd tussen oppositie en regime in Syrië overslaat naar het verdeelde Libanon. Nasrallahs Hezbollah, dat de huidige Libanese regering domineert, is een bondgenoot van president Assad. Maar veel sunnieten steunen juist de Syrische oppositie.

    • Lex Boon