Williams en Radwanska in finale

Serena Williams speelt morgen in haar zevende Wimbledonfinale tegen de Poolse Agnieszka Radwanska, die bij winst de nieuwe nummer één bij de vrouwen is. De jongste van de twee Amerikaanse tenniszusjes won Wimbledon al vier keer, net zo vaak als in het dubbelspel met haar oudere zus Venus.

Serena Williams versloeg gisteren in de halve finale Victoria Azarenka uit Wit-Rusland in twee sets: 6-3 en 7-6. Een paar uur eerder versloeg Radwanska de Duitse Angelique Kerber met 6-3 en 6-4.

Servicekanon Serena Williams sloeg gisteren in twee sets maar liefst 24 aces – een record bij de vrouwen op Wimbledon – en legde zo de basis voor haar overwinning. De Amerikaanse retourneerde ook veel beter dan Azarenka. In de eerste set leverde dat een beslissende break op. Ook in de tweede set kwam Serena snel een break voor. Maar Azarenka brak in de zesde game terug. In de tiebreak verspeelde Williams bij 6-5 haar eerste matchpoint. Bij 7-6 sloeg ze haar laatste ace en won ze de partij.

Serena Williams, die met zus Venus de halve finales in het dubbelspel bereikte, is morgen in de enkelspelfinale statistisch in het voordeel. Ze won dertien van haar zeventien grandslamfinales. Op Wimbledon verloor ze twee van haar zes finales. Tegenstandster Radwanska was voor deze editie nooit verder gekomen dan de kwartfinales in een grandslamtoernooi.

Radwanska is de eerste Poolse finalist in een grandslamtoernooi sinds 1939. Ze won gisteren verrassend simpel van de Duitse Kerber. Radwanska begon stroef, werd snel gebroken en kwam op een 3-1 achterstand. Kerber kon niet doordrukken en verloor vervolgens vijf games op rij. In de tweede set maakte Radwanska bij een stand van 2-2 de achteraf beslissende break.