Wij willen een eiland

Húllie, Brussel, óns Nederland. Wij zitten met een touw om onze nek vastgeknoopt aan andere culturen. Onze volksaard is gebaseerd op principes die we al van jongs af aan via de Donald Duck krijgen ingepeperd, zoals ‘goede raad is voorraad’ en ‘wie zijn eigen hout hakt, wordt er twee keer warm van’, terwijl zij in het zuiden gewoon gezellig een beetje de westerse beschaving hebben zitten uit te vinden en subliem dineren met een goed glas wijn in de zon en daarvoor mogen wij dokken met onze blanco cheques van miljarden. Ze lachen zich rot daar in het zuiden. Wat de PVV betreft, komt daar met onmiddellijke ingang een einde aan. Wij willen verbieden dat er in Spanje, Italië en Griekenland nog langer wordt gelachen. En in het onderwijs komt, in plaats van die klaplopers als Homerus, Vergilius, Dante en Cervantes, de Donald Duck weer centraal te staan.

Wat de PVV betreft, wordt cultuur strafbaar en wappert de geuzenvlag verplicht op alle scholen, openbare gebouwen en windmolens. Het Afrikaans wordt weer de nationale taal van Zuid-Afrika. En verder zeggen wij: doorrijden! Milieugekkies die zich aan de maximumsnelheden houden, kunnen op onze snelwegen rekenen op een keiharde opgestoken middelvinger.

Weg met de Brusselse bemoeienis met onze nationale tradities zoals de belachelijke veiligheidseisen bij het zaklopen. En bij het koekhappen mogen we niet eens zelf besluiten hoe hoog we de ontbijtkoek ophangen, dat wordt bedisseld door niet-gekozen Brusselse technocraten.

Wij zeggen daarom: weg met het heilloze zwartepietenquotum en Sinterklaas verplicht op alle scholen, ook op de islamitische scholen, die per onmiddellijk worden gesloten, en een verbod op alle haatbaarden behalve voor Sinterklaas.

Wij willen de mooie traditie van het zoeken naar het eerste kievitsei in ere herstellen, maar het zal niet langer worden aangeboden aan de koningin want wij willen de invloed van het koningshuis op alle fronten beperken.

De PVV wil Nederland uit Europa, ook geografisch. Wij willen de grenzen afgraven en Nederland afdrijven. Wij pleiten voor de status van eiland, zoals het Verenigd Koninkrijk, dat bilaterale handelsbetrekkingen aangaat met het continent. Húllie de lasten, wíj de lusten. Precies!

    • Ilja Leonard Pfeijffer