Weer

De echte warmte is alweer verdreven. Gisteren ging dat op diverse plekken gepaard met onweer, grote hagelstenen en wateroverlast, zoals op de Veluwe en afgelopen nacht in de omgeving van Den Haag. Gelukkig zijn er veel plaatsen die weinig van deze overlast hebben gemerkt.

Vandaag was een overgangsdag naar koeler weer, waarbij morgen – als enige dag – nog heel aardig gaat verlopen. Vanaf zondag is het namelijk zwaar wisselvallig en duikt de temperatuur een flink stuk onder de 20 graden. Lagedrukgebieden gaan bij ons het weerbeeld bepalen, waarbij de aangevoerde lucht bij ons vanaf maandag zelfs enige tijd vanuit de koude noordwesthoek komt met op woensdag op veel plekken hooguit 16 graden.

Maar allereerst volgt er nog een heel aardige zaterdag, met komende nacht vanuit het zuiden op steeds meer plekken opklaringen. Met 14 graden is het niet meer zo plakkerig.

Morgen start de dag met veel zon. In de loop van de dag vormen zich stapelwolken die lokaal voor een buitje zorgen. Tussendoor laat de zon zich geregeld zien bij maxima van 20 tot 23 graden en een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Sterk wisselvallig en frisser weer volgt vanaf zondag.