Van Gaal bondscoach: journalisten zetten zich alvast schrap

Van Gaal staat de pers te woord, toen nog trainer als van Bayern München. Foto AP / Matthias Schrader

Louis van Gaal wordt bondscoach. En dus zet heel sportjournalistiek Nederland zich schrap. Want als Van Gaal om iets beroemder is dan alle prijzen die hij in zijn carrière heeft gepakt, dan is het toch wel om zijn harde confrontaties met de pers. Gelukkig bleef het soms ook wel eens gewoon gezellig.

Maar goed, omdat iedereen vanavond toch weer vooral twittert over Van Gaals woede-uitbarstingen toch eerst nog één keer een overzichtje van de driftaanvallen van de kersverse bondscoach. Want zoals NRC-sportredacteur Koen Greven twittert:

Twitter avatar KoenGreven Koen Greven Van Gaal bondscoach? Zat er wel een beetje in. De media beginnen nog op min min van de vorige keer. Kan leuk worden.

Ook best mooie portretten van Van Gaal online te vinden

Maar gelukkig is Van Gaal niet altijd zo kortaf en boos tegen de media. Er zijn ook wel degelijk goede interviews en mooie portretten van hem online te vinden. Zoals een uitzending van Zembla over hem bijvoorbeeld, een aflevering van Profiel en een interview tijdens het programma College Tour.

Zembla:
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

College Tour:
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Profiel:
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

    • Niels Posthumus