Van Bemmel splitst zich af van PVV - Lucassen niet terug in Kamer

Eric Lucassen. Foto Hollanse Hoogte / Peter Hilz

PVV-Kamerleden Richard de Mos en Jhim van Bemmel staan niet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Van Bemmel splitst zich per direct af van de partij. PVV-Kamerlid Eric Lucassen maakte vrijdagavond op Twitter bekend dat hij na de verkiezingen niet terugkeert in de Kamer.

Morgen maakt de PVV officieel pas zijn verkiezingslijst bekend, maar Van Bemmel twitterde vrijdagavond laat:

Twitter avatar JhimvanBemmel Jhim van Bemmel Twee jaar hard werken in de tweede kamer niet voldoende gewaardeerd door PVV. Inmiddels heb ik me ook afgesplitst http://t.co/Tswthmvw

PVV-Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven lieten eerder deze week al weten uit de PVV te stappen.

De Mos meldde vrijdagavond op Twitter:

Twitter avatar RicharddeMos Richard de Mos Niet meer op de lijst. Een mokerslag!Hard gewerkt, alles gegeven. Het was niet genoeg. Een nachtje slapen en wie weet schijnt morgen de zon

De Mos stond bij de vorige verkiezingen nog tiende op de lijst.

Lucassen koestert geen wrok tegen Wilders en PVV

Lucassen meldde vrijdagavond het volgende op Twitter:

Twitter avatar EricLucassenPVV Eric Lucassen Ik keer na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. Ik wens vooral ook de nieuwkomers op de mooie PVV-lijst heel veel succes!

Daarnaast bedankt hij Wilders en de PVV::

Twitter avatar EricLucassenPVV Eric Lucassen Veel dank aan @geertwilderspvv en fractie voor samenwerking en steun, in mooie en in moeilijke tijden! Voor altijd #PVV !

Lucassen werd door velen niet beschouwd als het beste Kamerlid van de PVV. Zo schreef Rob Goossens vandaag in nrc.next:

Het zijn echt niet alleen de slechtste Kamerleden die eruit gebonjourd worden. Eentje wel: Eric ‘brievenbusplasser’ Lucassen. Maar die vroeg er ook om.

Buurtterrorist en ontucht kleefden aan Lucassen

Lucassen kreeg de bijnaam ‘brievenbusplasser’ nadat actualiteitenprogramma Uitgesproken WNL had gemeld dat de PVV-er tijdens een burenruzie zou hebben gedreigd door de brievenbus van zijn buren te plassen. Ook zou hij zijn buren hebben bedreigd en uitgescholden.

Lucassen zelf ontkende alles. Maar uit een onderzoek van RTL Nieuws bleek dat Lucassen wel degelijk tweemaal was veroordeeld voor het lastigvallen van zijn buren. Bovendien werd rond dezelfde tijd bekend dat Lucassen is veroordeeld voor ontucht tijdens zijn werk bij de Koninklijke Landmacht.

Het gerucht ging ook al dat Lucassen zelf graag van de PVV-lijst af zou willen. Lucassen was sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamer.