Ondertussen bij Waag Society

Waag Society organiseert samen met SURFnet een ontwikkelwedstrijd voor apps voor hoger onderwijs en onderzoek. Met de wedstrijd Apps On willen de organisaties het ontwikkelen van onderwijsapplicaties stimuleren. „We willen mensen uit het onderwijs en het onderzoek samen brengen met mensen uit de creatieve industrie”, vertelt Kirsten Veelo, community manager onderwijs bij SURFnet. „In het onderwijs liggen allerlei kansen voor mobiele applicaties, bijvoorbeeld op het gebied van cursusmateriaal, communicatie tussen docenten en studenten en dataverzameling in het veld.” De wedstrijd Apps On gaat op 15 augustus met een feestelijke kick-off van start en loopt daarna nog tot 11 november. Waag Society werkt deze zomer ook mee aan wedstrijden rond mobiele toepassingen voor zorg, cultuur en de stad Amsterdam.