Kijktips

Film

A Clockwork Orange (Stanley Kubrick, 1971, GB).

Kubricks klassieke herschepping van Anthony Burgess’ moraliteit, waarin een gewelddadige tiener tot robot wordt gemanipuleerd en vice versa. Conservatieve censuurlobby schreef destijds alle jeugdcriminaliteit aan deze film toe. Met Malcolm McDowell en Warren Clarke. Ned.2, 23.30-01.40u.

My Summer of Love (Pawel Pawlikowski, 2004, GB).

Net als in Pawlikowski’s tweede film Last Resort staat een vriendschap centraal tussen wat verloren, eenzame mensen die smachten naar menselijk contact. Het armeluismeisje Mona (Natalie Press) en kostschoolprinses Tamsin (Emily Blunt) maken samen een mooie, maar verwarrende zomer mee. Pawlikowski had met zijn actrices een intense repeteerperiode en filmt hun wederwaardigheden quasidocumentair. BBC 2, 00.50-02.15u.

Amusement

That Mitchell and Webb look.

Sketchshow van de Bitse komieken David Mitchell en Robert Webb. Met de rubrieken ‘Numberwang’ (over een absurde televisieshow), ‘Ted and Peter’ (twee over the top snookercommentatoren), ‘Mitchell and Webb’ (een hilarische making-of van de show zelf) en ‘The British Broadcasting Corporation’ (een retro zwart-witdocumentaire over de zegeningen van het nieuwe medium televisie). Canvas, 19.00-19.30u.

Nicolas Le Floch: L’homme au ventre de plomb.

Politiefilm in twee (achter elkaar uitgezonden) delen met in de hoofdrol een jonge commissaris in het Parijs van de tweede helft van de achttiende eeuw. TV5, 23.55-00.45u.

Radio

North Sea Jazz.

Rechtstreekse uitzending uit Rotterdam, met sfeerreportages, interviews en veel muziek. Vandaag onder veel meer Caro Emerald, Jill Scott en Lenny Kravitz. Radio 6, 14.00-01.00u.