Kijken: man voert bizar gesprek met zijn 20 jaar jongere ik

Screenshot Youtube.com

Stel: je neemt een video van jezelf op als je 12 bent, waarin je tegen je toekomstige ik spreekt. Dan moet je daar twintig jaar na dato natuurlijk wat mee doen.

Dat precies is wat filmmaker Jeremiah McDonald, uit het Amerikaanse Portland, deed. Ruim twintig jaar geleden nam hij een eigen improvisatie op videoband op en bewaarde deze ‘voor in de toekomst’. Dankzij zijn epische montagevaardigheden is dit filmpje een vermakelijk gesprek geworden waarin zijn 12-jarige ik zich afvraagt of hun hond Molly nog leeft, hij zichzelf waarschuwt voor het internet en zijn liefde voor tekenen hervindt.

Over dat tekenen: op zijn Tumblr-blog Tell Me To Draw Something staat dat je hem kunt mailen met een tekenverzoek. Dankzij het succes van zijn filmpje, dat sinds gisteren op Youtube staat en al ruim 780.000 keer bekeken is, en via zijn eigen Twitteraccount 256 keer geretweet werd, heeft hij nu al honderden verzoeken. De teller staat nu al op 578:

Twitter avatar JeremiahMc Jeremiah McDonald 578 drawing requests. What have I gotten myself into…

Meer video’s van Jeremiah bekijken kan hier.

    • Judith Laanen