De hindernisbaan naar North Sea Jazz - mijd de Maastunnel

De Maastunnel is al jaren het zittenblijvertje van de Rotterdamse infrastructuur. En dus moet deze belangrijke doorvoerroute ook deze zomer bijgespijkerd worden. Hou daar rekening mee, want te laat komen in Ahoy is een afrader.

Want dan mis je natuurlijk net je held in de Maas-zaal, waar je dat toch al niet goedkope kaartje uiteindelijk voor had gekocht. Zal je altijd zien.

Hoe dan de stad door?

De tunnel is alleen richting Rotterdam Zuid gesloten. Onhandig, want daar ligt juist Ahoy, de locatie van North Sea Jazz. De twee andere verbindingswegen die overblijven zijn de bruggen: de Erasmusbrug (die hoge) en de Willemsbrug (die rode).

De bruggen zullen zeker weten behoorlijk vol staan, vooral tegen het einde van de werkdag. Houd daar rekening mee.

In de stad rijdt metrolijn D vanaf Rotterdam CS, en lijn E vanaf Den Haag zonder overstappen naar Ahoy, halte Zuidplein. Op vrijdag- en zaterdagnacht rijden de metro’s tot 2.30 uur door tussen Slinge en Centraal Station.

Klik hier voor meer informatie bij de gemeente Rotterdam

Treinen worden bussen

Ook het openbaar vervoer werkt niet mee: er zijn precies dit weekeinde werkzaamheden gepland. Tussen Rotterdam Centraal en Den Haag HS rijden er in het NSJ-weekeinde minder treinen.

Het gaat voornamelijk om zaterdagnacht. De laatste trein van Rotterdam naar Delft en Den Haag vertrekt zaterdagnacht om 00.32 uur. Daarna rijden er bussen.Vanaf 01.09 rijden er bussen van Rotterdam Centraal direct naar Schiphol, waarvandaan de nachtnettreinen gaan. Ook om die tijd rijden er bussen van Rotterdam CS naar Leiden, met een stop op Delft en Den Haag HS.

Vanaf 02.09 uur gaat er twee keer per uur een bus naar Leiden, met stops op Delft en Den Haag Hs.

Er rijden vrijdag- en zaterdagnacht wel extra nachtnettreinen. Zondagnacht rijden er daarentegen geen nachtnettreinen richting Dordrecht en Breda. De laatste trein van Rotterdam CS naar Dordrecht gaat om 01.01 uur, en naar Breda om 01.10 uur.

    • Peter van der Ploeg