Terugkijken: de borstenuitzending van Metropolis

Voor de activistische Oekraïense vrouwenrechtenorganisatie FEMEN zijn borsten de ‘bommen’ in de strijd tegen onderdrukking. Vrouwen met ‘origammiborsten’ zien ze eerder als last. De kinderen (4,5 en 7 jaar) van Gemma Middendorp uit Zwanedorp worden er nog altijd mee gevoed. Het is duidelijk: Metropolis is weer begonnen.

De vrouwen van FEMEN bereiden zich voor op een protestactie. Foto Metropolis / VPRO

Voor de activistische Oekraïense vrouwenrechtenorganisatie FEMEN zijn borsten de ‘bommen’ in de strijd tegen onderdrukking. Vrouwen met ‘origamiborsten’ zien ze eerder als last. De kinderen (4,5 en 7 jaar) van Gemma Middendorp uit Zwanenburg worden er nog altijd mee gevoed. Het is duidelijk: Metropolis is weer begonnen.

Het spraakmakende en beeldverruimende televisieprogramma van de VPRO begon gisteren aan zijn tiende reeks. De komende weken leggen jonge lokale filmmakers en videobloggers uit de hele wereld bloot hoe in hun landen gekeken wordt naar homoseksualiteit, ‘de ware’, overgewicht, tanden, downsyndroom, de telefoon en jonge ouders.

Hoewel borsten een dankbaar onderwerp is voor een seizoensopener van Metropolis, is het misschien niet zo spraakmakend als de veelbesproken masturbatie-aflevering van het vorige seizoen.

Bekijk hieronder de eerste aflevering van Metropolis:
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

    • Hans Klis