Weer

Er viel afgelopen nacht in Zeeland lokaal ruim 20 millimeter regen. Vandaag en vooral morgen vallen ook elders in ons land buien met plaatselijk forse hoeveelheden neerslag met hagel, onweer en windstoten.

Vandaag ontstonden in de warme en onstabiele lucht buien, als voorhoede van een koufront. Daarachter zal koelere lucht ons land binnenstromen.

In de loop van vanavond doven de buien in het midden en noorden van het land uit. In het zuiden leeft de buiigheid vooral vannacht weer op. Met minima van 18 graden blijft het zwoel.

Het koufront trekt morgenochtend van zuid naar noord over het land, met op meer plaatsen regen en onweer. In de loop van de middag klaart het vanuit het zuiden een beetje op. In het noordoosten kan het voor de buien uit 24 à 25 graden worden, in het zuidwesten wordt het door aanvoer van minder warme lucht en een matige, naar zuidwest draaiende wind, 19 graden.

Na morgen blijft het wisselvallig. Zaterdag lijkt de beste dag te worden met zon, een enkele bui en 22 graden. Zondag en maandag zijn bewolkte dagen met flinke regen en onweer. Zondag wordt het 20 graden en volgende week blijft het koel en wisselvallig.