Robin van Persie verlengt contract bij Arsenal niet

Engelse club lijkt de international nu te verkopen, om te voorkomen dat hij eind volgend seizoen transfervrij kan vertrekken.

Rotterdam. Robin van Persie gaat zijn contract bij de Engelse voetbalclub Arsenal niet verlengen. Dat meldde de 28-jarige spits gisteren op zijn website. Van Persie verschilt met de technische leiding van Arsenal van mening over de toekomst van de club. De Londense club wilde graag het aflopende contract (eind volgend seizoen) van de topscorer van de Premier League verlengen.

„Ik heb er lang en goed over nagedacht, maar ik heb besloten mijn contract niet te verlengen”, verklaart Van Persie. Hij voerde gesprekken met trainer Arsène Wenger en algemeen directeur Ivan Gazidis.

De 68-voudig international van het Nederlands elftal heeft andere ideeën over de manier waarop de club bestuurd moet worden. „Het is duidelijk dat we van mening verschillen over de wijze waarop Arsenal vooruit moet.”

Uit respect voor de club wil de aanvaller niet ingaan op inhoudelijke details van de gesprekken. Financiële aspecten zijn volgens Van Persie niet aan de orde geweest.

Van Persie speelde acht seizoenen voor Arsenal en ontpopte zich afgelopen seizoen tot leider van de Gunners. Met dertig doelpunten werd hij topscorer van de Engelse competitie. Bovendien werd hij door zijn collega’s uitgeroepen tot beste speler van de competitie.

Door zijn goede prestaties wekte Van Persie de interesse van Europese topclubs. De kans is groot dat Arsenal zijn sterspeler gaat verkopen om te voorkomen dat Van Persie volgend jaar transfervrij vertrekt. Novum