Renners met Calimerohelm uitgelachen

De helmen van de renners hebben deze Tour bijzondere vormen en kleuren. Renners rijden met aerodynamische hoofddeksels. De helm van het type Air Attack van producent Giro is gestroomlijnd, maar vooralsnog zijn ze in het peloton onderwerp van hoon en spot.

„De jongens maken mij constant belachelijk om mijn nieuwe helm”, schrijft Rabosprinter Mark Renshaw op zijn site. „Laat ze maar lachen. Binnenkort wil iedereen er eentje. Stijlvol en ik trap er ook nog eens een hoger wattage mee.”

Ook de kanariegele helmen van Team Sky – ook wel ‘Calimerohelmen’ genoemd – trekken de aandacht. Vorig jaar moesten de renners van de leidende equipe in het ploegenklassement nog een geel rugnummer dragen, maar de Tourorganisatie vond het tijd voor een experimentje. Dus rijdt de beste ploeg dit jaar met gele helmen.

David Millar noemde zijn landgenoot Bradley Wiggins gekscherend een liquorice allsort, naar de veelkleurige Engelse drop. En Christian Knees dacht te maken te hebben met een grap. Sky-manager Dave Brailsford is echter dik tevreden. De kleurenblinde Brit noemt de helmen in Het Nieuwsblad een ‘godsgeschenk’. „Ik ben de gelukkigste mens ter wereld. Eindelijk kan ik mijn mannen herkennen.”