‘Ravage’ op A28 na botsing vrachtwagen op pijlwagen

De A28 van Zwolle richting Utrecht is bij knooppunt Hoevelaken dicht doordat een vrachtwagen op een pijlwagen is gebotst. De ANWB spreekt van een ravage. “Het gaat niet lukken dit nog voor de spits op te ruimen”, zegt een woordvoerder tegen Novum.

Bij het ongeluk zijn een medewerker van Rijkswaterstaat en de twee inzittenden van de achterste vrachtwagen gewond geraakt. Hun verwondingen vallen mee, zei een politiewoordvoerder op Radio 1. Het verkeer wordt over de parallelrijbaan geleid.

Rond 4.30 uur botste de vrachtwagen op de pijlwagen, een truck met achterop een lichtgevende pijl die aangeeft dat van rijstrook moet worden gewisseld. Rond 7.00 uur stond vier kilometer file op de snelweg. Op de A59 staat inmiddels ook een file door omrijders. Door de afsluiting is het lastig Utrecht vanuit het noorden of het oosten te bereiken.

De A2 is de hele woensdagnacht bij het Gelderse Kerkdriel in beide richtingen afgesloten geweest doordat een vrachtwagen met gasflessen was gekanteld. De brandweer wist niet zeker of er gasflessen waren lekgeslagen en liet alle flessen leeglopen voordat de vrachtwagen werd geborgen. De snelweg was even voor 07.00 uur weer helemaal open.

    • Peter Zantingh