Rangers kan niet spelen

Clubs voorkomen dat Glasgow Rangers in de competitie kan uitkomen.

Rotterdam. Glasgow Rangers keert volgend seizoen niet terug in de Schotse Premier League. De doorstart van de failliete voetbalclub had daarvoor de steun van zeven van de elf andere Premier Leagueploegen nodig, maar kreeg die niet. Volgens een officiële verklaring werd er „overweldigend tegen toetreding van het nieuwe Rangers tot de Schotse Premier League gestemd”. Er zijn nu twee mogelijkheden voor de roemruchte club. Een compromis waarbij de ploeg in de First Division (het tweede niveau in het Schotse profvoetbal) kan toetreden is mogelijk, maar lijkt afhankelijk van een herstructurering in het Schotse voetbal. Ook kan de ploeg in de Division Three, het laagste profniveau, verder. Daarover is nog geen beslissing genomen. Novum