Poolse Radwanska verslaat Kerber en staat in finale Wimbledon

Radwanska bedankt het publiek op Wimbledon na haar overwinning op Kerber. Foto AFP / Glyn Kirk

De Poolse Agnieszka Radwanska heeft vanmiddag de finale van Wimbledon bereikt. De nummer drie van de plaatsingslijst won in twee sets van de Duitse Angelique Kerber: 6-3, 6-4.

Radwanska kwam in de eerste set tegen de als achtste geplaatste Kerber 1-2 achter, maar brak de Duitse terug en en pakte vervolgens de eerste set met 6-3. In de tweede set pakte de Poolse al snel een break voorsprong en die gaf ze niet meer uit handen: 6-4.

“Dit was al een droom voor me toen ik een kind was”, zei de 23-jarige Radwanska na het bereiken van de finale. “Ik speel al bijna achttien jaar tennis en natuurlijk is het voor elke speelster een droom om de finale van een Grand Slam te halen”, aldus de Poolse volgens persbureau AP.

Tegenstandster in finale Williams of Azarenka

Radwanska speelt zaterdag in de finale tegen viervoudig kampioene Serena Williams of de als tweede geplaatste Victoria Azarenka. Deze tweede halve finale was op het moment van schrijven van dit bericht nog bezig.

De halve finales in het herenenkelspel worden morgen gespeeld. Titelverdediger Novak Djokovic speelt tegen zesvoudig winnaar Roger Federer en publiekslieveling Andy Murray treft de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

Bekijk hieronder een samenvatting van de wedstrijd tussen Radwanska en Kerber:

    • Pim van den Dool