Oud-directeur Gelredome krijgt 12 jaar celstraf

Oud-directeur van het Gelredome Jasper van A. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor de moord op zijn 45-jarige echtgenote. Het Openbaar Ministerie had 15 jaar cel geëist, maar de rechtbank in Arnhem legde een lagere straf op.

De rechtbank kwam tot een lagere straf, omdat het in deze zaak gaat om “moord die grenst aan doodslag” en niet bewezen is dat de moord ruim van te voren is beraamd en zorgvuldig voorbereid.

De 47-jarige Jasper van A. sloeg zijn vrouw met een honkbalknuppel op haar hoofd en drukte vervolgens een kussen op haar hoofd. De rechter oordeelde:

Door zijn handelen heeft hij het slachtoffer haar meest dierbare bezit ontnomen, namelijk haar leven. Hij heeft de kinderen hun moeder afgenomen en familie en vrienden hun dierbare. Hij heeft hen onherstelbaar leed toegebracht.

De rechtbank hield er bij de uitspraak rekening mee dat de verdachte “zwaar gebukt gaat onder wat hij heeft aangericht”. De rest van zijn leven zal zijn handelen “een zware psychische last” zijn, aldus de rechter.

Bekijk een item van de regionale omroep over de eerdere eis tegen Jasper van A.