Opinie

    • Ik

Op weg naar volwassenheid

Mijn buurman feliciteert me met het eindexamen van mijn dochter. En, zo vertelt hij, hij heeft een gedragsverandering bij haar geconstateerd. Parkeerde ze haar fiets altijd tussen het fietsenhok en de tuinmuur (nee, niet ín het fietsenhok, kom op zeg!), sinds de dag van haar slagen stalt ze de fiets elders. Lyrisch vervolgt de buurman,

Mijn buurman feliciteert me met het eindexamen van mijn dochter. En, zo vertelt hij, hij heeft een gedragsverandering bij haar geconstateerd. Parkeerde ze haar fiets altijd tussen het fietsenhok en de tuinmuur (nee, niet ín het fietsenhok, kom op zeg!), sinds de dag van haar slagen stalt ze de fiets elders.

Lyrisch vervolgt de buurman, hij is romanschrijver, dat deze gedragsverandering juist op dit moment bijzonder is en er nog vele zullen volgen op weg naar volwassenheid. Hij voorziet voor haar een mooie toekomst.

Totdat mijn dochter, die de conversatie van nabij heeft gevolgd, zegt: „Mijn fiets is gestolen.”

herm lamers

    • Ik