Ook vandaag rijden er enkele uren geen stadsbussen in Den Haag

In Den Haag rijden ook vandaag een paar uur geen stadsbussen. De dienstregeling wordt aanvankelijk gewoon opgestart, maar van 9.30 tot 13.00 uur leggen de buschauffeurs het werk neer. Na 13.00 uur gaan de stadsbussen als het goed is weer rijden, laat een HTM-woordvoerder weten.

Gisteren legde een wilde staking van het personeel het stadsbusvervoer al het grootste deel van de dag plat. Ook werden in de stad enkele plekken met bussen geblokkeerd. De buschauffeurs zijn het niet eens met de aanbesteding van het stadsvervoer die werd gewonnen door HTMbuzz. In dat bedrijf werkt de Haagse stadsvervoerder samen met busmaatschappij Qbuzz. De bussen die de straten deels blokkeerden, werden rond 21.00 uur weggehaald en naar de remise gereden. Vandaag gaat een delegatie van de stakers met verkeerswethouder Peter Smit om de tafel zitten. Dat gesprek begint omstreeks 9.00 uur. Vervolgens gaat de delegatie de uitkomsten van het gesprek met de stakende chauffeurs delen. Volgens de zegsman hebben de chauffeurs beloofd daarna weer aan het werk te gaan. Novum