Olympische reclames

We worden hier al maanden doodgegooid met olympische reclames, de een nog duffer dan de ander. Britse atleten blijken goede gebruikers van deodoranten, gezichtscrèmes en scheermessen. En als Team GB niet optreedt, dan zijn er wel andere verwijzingen naar sport. Deze week zag ik baby’s in een ‘olympische stoelklimrace’ (waarbij de luiers goed bleven zitten) en zelfs tampons blijken geschikt als olympische inhaker.

Gelukkig zijn er ook mooie spotjes. Social media-site Flumes zette op rij over welke reclames er het meest werd getwitterd. De officiële reclame voor London 2012, met David Beckham, Amir Khan, en Roger Moore staat terecht op één.


http://youtu.be/u_UCkU2Xbv4

http://youtu.be/NScs_qX2Okk

De laatste twee zijn overigens van het zelfde concern, dat ook een vader-variant maakte (scheermesjes met Roger Federer).

Ook het vermelden waard is de reclame van het Argentijnse olympische team. Te zien is hoe een Argentijnse sporter traint - op de Falklands. Die maken al 180 jaar deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Maar Argentinië claimt soevereiniteit over de eilanden in de Atlantische Oceaan, die het de Malvinas noemt. De afgelopen maanden liep de spanning tussen beide landen flink op, en de Britten waren dan ook ‘not amused’ over dit spotje.

Dat zullen ze ook niet zijn geweest over de nieuwste reclames van Eurostar. Buiten de ‘trainstorming’ met Jarvis Cocker, kwam er speciaal voor de Fransen deze poster. Die zien de Britten kennelijk nog steeds als dikke biljartspelers, niet als olympische atleten.

Olympische reclame voor Eurostar, reclamebureau LegOlympische reclame voor Eurostar, reclamebureau Leg

    • Titia Ketelaar