Kortkolom sport

Van Persie wil weg bij Arsenal, City interesse

Rotterdam. Robin van Persie zal zijn contract bij Arsenal niet verlengen. Dat meldde de 28-jarige spits gisteren op zijn website. De Londense voetbalclub wilde graag zijn contract tussentijds verlengen. Van Persie: „Ik heb er lang en goed over nagedacht, maar heb besloten mijn contract niet te verlengen”, verklaart Van Persie, die met trainer Arsène Wenger en directeur Ivan Gazidis om de tafel zat. De oud-Feyenoorder speelde acht jaar voor Arsenal en was afgelopen seizoen met dertig goals topscorer van de Premier League. Ook werd hij door spelers én media verkozen tot Speler van het Jaar. Volgens de BBC tekent hij binnenkort bij Manchester City. Met de overgang zou 27,5 miljoen gemoeid zijn. (Novum)

Supporters Willem II stappen uit clubraad

TILBURG. Supporters van de Tilburgse voetbalclub Willem II hebben het vertrouwen in de directie en raad van commissarissen opgezegd. Gisteren stapten zij uit de clubraad, omdat zij zich buiten spel gezet voelen. „Niemand luistert naar ons’’, zegt afgevaardigde Pim Dirckx. „We worden al een jaar lang niet serieus genomen als gesprekspartner.” In 2010 stelde de KNVB de club met een schuld van bijna 5 miljoen euro onder curatele. Er volgde een intern onderzoek en een sanering, waarna de club zich vorig jaar leek te herstellen. Een clubraad werd ingesteld om de supporters bij het beleid te betrekken en dat te kunnen controleren. Naar hun adviezen aan de directie en de RvC werd volgens Dirckx echter niet geluisterd. (NRC)

‘Bladerunner’ doet toch mee op Zomerspelen

JOHANNESBURG. De Zuid-Afrikaan Oscar Pistorius (25) mag naar de Spelen in Londen. Hij werd gisteren geselecteerd voor de estafetteploeg (4x400 meter) en ook aangewezen voor de individuele 400 meter, hoewel hij de limiet van dit onderdeel niet haalde. Pistorius, bijgenaamd Bladerunner , wordt de eerste gehandicapte die op een individueel nummer meedoet op de Spelen. Sinds hij een beroepszaak tegen een startverbod bij sporttribunaal CAS won, mag hij meedoen met valide sporters. (AP)

Geen doorstart Rangers in Schotse eredivisie

Rotterdam. Glasgow Rangers keert volgend seizoen niet terug in de Schotse Premier League. De doorstart van de failliete voetbalclub mist de benodigde steun van zeven van de elf andere clubs uit de Premier League. De roemruchte club heeft nu twee mogelijkheden: toetreden tot de First Division (tweede klasse) of verder gaan in Division Three, het laagste profniveau. Een beslissing daarover is nog niet genomen. (Novum)

El Hamdaoui (ex-Ajax) gaat naar Fiorentina

Amsterdam. Ajax-spits Mounir El Hamdaoui vertrekt naar Fiorentina. Volgens Italiaanse media betaalt de club 850.000 euro om zijn tot contract af te kopen. El Hamdaoui belandde na de aanstelling van trainer Frank de Boer op een zijspoor bij Ajax, dat hem in 2010 voor vijf miljoen euro overnam van AZ. (Novum)