Kijktips

Film

Daredevil (Mark Steven Johnson, 2003, VS).

Bioscoopfilm over een superheld (uit de stripboeken van Marvel) die zich van zijn collega’s onderscheidt doordat hij blind is maar over een supergehoor beschikt. Verder is de door Ben Affleck gespeelde held er een volgens het bekende recept: overdag suffe advocaat, ’s avonds in een strak roodleren pak stoere bestrijder van criminelen. Veronica, 20.30-22.30u.

Mascarades (Lyès Salem, 2008, ALG/F).

Salem regisseerde zichzelf in deze liefdevolle komedie, als een Algerijnse dorpsidioot die een gevierd persoon wordt als hij iedereen wijsmaakt dat zijn zus binnenkort in het huwelijk zal treden met een buitenlander. Die evolueert in de roddels van de dorpelingen al gauw tot een steenrijke blonde Australiër en ze beginnen alvast met de voorbereidingen van het huwelijksfeest. Perfecte balans tussen sociale satire en dromerige poëzie, vond Le Nouvel Observateur. TV5, 23.50-1.20u.

Informatief

Generatie 2010.

Aflevering van serie waarin baby’s vanaf hun geboorte tot hun achttiende worden gevolgd. Vanaf vanavond vier weken lang elke donderdag om half tien de belevenissen van zes peuters. Ned.1, 21.30-22.20u.

Himalaya, la terre des femmes.

Documentaire van de Franse etnologe Marianne Chaud, die in Sking, een afgelegen dorp op 4000 meter hoogte in de Himalaya, het harde leven filmde van vier vrouwen van verschillende generaties. Arte, 22.35-23.55u.

Holland Doc: Justice for sale.

Documentaire van Ilse en Femke van Velzen. Zij volgen de Congolese advocate Claudine Tsongo bij haar verdediging van een soldaat die, zonder enig bewijs, veroordeeld is voor verkrachting. In Tsongo’s poging strijd om hem vrij te krijgen zien we hoe in Congo de grondbeginselen van de rechtsstaat met voeten getreden worden. Ned.2, 22.45-23.50u.