Gordeldier als rugzak

Wie: Tjaard Kooiman (26), student informatica en bedrijfskunde

Wat: Armadillo-rugzak

Waar: Ignite Amsterdam, Mediametic Bank. Avond waarbij sprekers (kunst)projecten presenteren.

Hoe duur: 139 euro bij solid-gray.com

„Het ontwerp is gebaseerd op een Armadillo, zo’n gordeldier. Hij is gemaakt van plastic, in zo’n ronde vorm, dat vind ik wel tof. Eerst dacht ik dat hij zichzelf ook kon oprollen, maar hij klapt gewoon open aan de zijkant. Ik ben er heel blij mee, vanwege de look. Ik krijg veel complimentjes. Voornamelijk van mannen, maar ook soms vrouwen. Net nog, van het meisje dat achter me zat.

„Van de eerste batch zijn er maar 90 gemaakt, allemaal met een eigen serienummer. Ik heb hem gekocht op internet. Hij is gemaakt door twee Nederlandse ontwerpers, Lijmbach & Leeuw Vormgeving. Ik kwam op hun site via een forum over webcomics. Gebruikers hadden het over de rugzak en toen klikte ik door. Hier kreeg ik meteen een heel futuristisch gevoel bij. Hij lijkt een beetje op een eitje. „Normaal heb ik helemaal niets met mode, behalve als het producten zijn die echt niemand heeft, zoals een jas die eigenlijk een grote apenpoot is. Daar bewaar ik plaatjes van op mijn pc. Ter inspiratie. Net zoals ik hier bij Mediamatic voor inspiratie kom.”

    • Rolinde Hoorntje