Gijzeling in Karlsruhe eindigt met vijf doden

Bij een gijzeling in een woning in het Duitse Karlsruhe zijn gisteren vijf mensen, onder wie de gijzelnemer, omgekomen.

Karlsruhe. Een commandoteam bestormde het appartement in de middag, maar op dat moment waren de 53-jarige gijzelnemer, zijn vriendin en drie anderen al dood.

De vriendin van de gijzelnemer zou gisteren uit haar appartement worden gezet. Om acht uur stonden een deurwaarder, een slotenmaker en iemand van de sociale dienst voor de deur voor de uitzetting. De dader deed uiteindelijk de deur voor hen open en liet de drie binnen. De nieuwe eigenaar van het appartement kwam enkele minuten later binnen.

Toen iedereen eenmaal binnen was zei de gijzelnemer tegen zijn gasten te gaan zitten. De deurwaarder weigerde, waarna de dader naar een andere kamer liep, met een pistool terugkwam en de deurwaarder twee keer in zijn been schoot. De slotenmaker probeerde het pistool af te pakken, maar werd door de gijzelnemer doodgeschoten.

Nadat hij de handen van de overige gijzelaars had gebonden liet de gijzelnemer de medewerker van de sociale dienst gaan en stelde hij de politie op de hoogte van de schietpartij. Daarna was er geen contact meer. Toen de politie rond het middaguur een rooklucht rook werd het appartement bestormd. Op dat moment waren de twee overgebleven gijzelaars dood en had de gijzelnemer de hand aan zichzelf geslagen. In het appartement werden meerdere wapens en munitie aangetroffen. NOvum