Fret kruipt onder auto Kamp en zorgt voor opschudding op Binnenhof

Een fret zorgde vanmiddag voor ophef op het Binnenhof. Terwijl de traditionele afsluitende barbecque aan de gang was, kroop het beestje onder de auto van minister Kamp. Staatssecretaris Bleker deed tevergeefs zijn best om de fret uit zijn schuilplaats te krijgen.

De fret werd vanmiddag gesignaleerd rond het gebouw van de Tweede Kamer en zou daar doelbewust zijn losgelaten, zo zei een woordvoerder van Kamp volgens persbureau Novum. Het loslaten van de fret zou op beveiligingsbeelden van de Kamer te zien zijn geweest.

Medewerkers van de dierenambulance probeerden zonder succes om het diertje, dat volgens kenners misschien geen fret maar een steenmarter is, onder de auto vandaan te krijgen. Uiteindelijk werd de gepantserde limousine van Kamp aan de kant gezet en wordt hij “voorlopig” niet meer gebruikt.

    • Pim van den Dool