Belgische wielrenner Rob Goris (30) overleden

Goris toen hij in februari op de bank zat bij het Belgische televisieprogramma De Laatste Show. Screenshot Eén / YouTube
Goris toen hij in februari op de bank zat bij het Belgische televisieprogramma De Laatste Show. Screenshot Eén / YouTube

De Belgische wielrenner en voormalig ijshockeyer Rob Goris is vannacht overleden. Gisteravond zat hij nog aan tafel bij het tourprogramma Vive le Vélo, op de Belgische zender Eén. Goris werd slechts dertig jaar oud.

Goris was als aanvoerder van de nationale ploeg een van de belangrijkste Belgische ijshockeyers. In 2009 stopte hij om zich op het wielrennen te richten. Hij werd Belgisch kampioen in de categorie ‘elite zonder contract’ en tekende vervolgens in september 2010 een profcontract bij de ploeg Verandas Willems-Accent, waar de laatste Belgische tourwinnaar Lucien van Impe ploegleider is.

Gisteravond was Goris nog te gast bij Vive le Vélo, samen met zijn vriendin Katrien van Looy. Zij is de kleindochter van Rik van Looy, die in de jaren zestig twee keer wereldkampioen op de weg werd en veel etappes won in de grote wielerrondes: negen in de Tour, twaalf in de giro en achttien in de Vuelta.

Goris is waarschijnlijk gestorven aan een hartaanval.

    • Peter Zantingh