Agenda muziek

U.S. singer Madonna performs during her 'MDNA' tour in Berlin, Thursday, June 28, 2012. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Amsterdam Roots Festival

Het Amsterdam Roots Festival is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevend festival binnen Amsterdam, met ieder jaar ongeveer 60 concerten op verschillende locaties in de stad en een groots opgezet gratis openluchtfestival in het Oosterpark: Roots Open Air. Tegenwoordig trekt het festival zo’n 60.000 bezoekers per jaar, van wie zo’n 50.000 voor Roots Open Air. Daarmee is het festival uitgegroeid tot een van de grootste wereldmuziekfestivals in Nederland.

5 t/m 8 juli. www.amsterdamroots.nl

Bospop

Bospop is een pop-rockfestival dat dit jaar voor de 32ste keer plaatsvindt. Wat in 1980 begon als een kleinschalig festival voor met name regionale amateurbands is inmiddels uitgegroeid tot een muziekspektakel met bands van internationale allure dat een vaste plaats op de festivalkalender heeft verworven. met o.a. Lenny Krevitz, Alanis Morissette en Gavin Degraw.

7 en 8 juli, www.bospop.nl http://www.swingingroningen.nl/fotoarchief.htm

Madonna

Op 7 en 8 juli treedt de queen of pop, Madonna, op in de Amsterdamse Ziggo Dome, met als special guest Martin Solveig.

7 en 8 juli, www.ziggodome.nl

PITCH

In Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam vindt de tweede editie van PITCH plaats. PITCH richt zich op liefhebbers van vooruitstrevende elektronische muziek, waarbij de programmering zich kenmerkt door de aanwezigheid van een groot aantal live bands.

6 en 7 juli, www.pitchfestival.nl

Patti Smith

De Amerikaanse zangeres Patricia Lee (Patti) Smith komt naar Paradiso. Ze wordt beschouwd als een van de grondleggers van het punkgenre in New York, en zet onderwerpen als wereldvrede weer op de kaart. Haar werk is een fusie van rock en poëzie. Smith heeft in het verleden o.a. samengewerkt met Bruce Springsteen. Het bekende nummer Because the Night is uit deze samenwerking voortgekomen. In juni bracht de punkdiva haar laatste album uit onder de naam Banga.

7 juli, 20.30 uur, Paradiso, Amsterdam. www.paradiso.nl