Agenda internationaal

Zomer van Antwerpen

Zomer van Antwerpen is een uitbundig, cultureel zomerfeest dat op de meest onverwachte plekken opduikt in heel Antwerpen. Sfeer en verrassing vormen het uitgangspunt van het programma: muziek uit de vier windstreken, thematische openluchtfilms aan de Scheldekaaien in een origineel decor, het beste uit het internationale nieuwe circus, sterk visueel theater, dans op de meest ondenkbare plekken en tal van uitzonderlijke installaties.

T/m 2 sept. Antwerpen, België. www.zomervanantwerpen.be

Rooftopfilms

Deze zomer kun je in alle vijf wijken van New York op meer dan 40 locaties genieten van films in de buitenlucht. Locaties als de Bronx Terminal Market, Queens Museum of Art en Tompkins Square Park vertonen klassiekers en blockbusters waaronder Ghostbusters (1984), Ratatouille (2007) en Mission Impossible – Ghost Protocol (2011). Maar er zijn ook documentaires en korte films te zien.

10 juli t/m 16 aug. New York. www.nycgo.com/rooftopfilms

Watou

Jaarlijks verandert tussen begin juli en begin september het Belgische Watou in de Westhoek van Vlaanderen van een landelijk dorpje in een bijzonder festivalterrein. Normaal gesproken is Watou een kerkje, een kerkhof, een restaurant, een café, twee brouwerijen en een paar boerderijen. Maar tijdens het zomerfestival wordt het dorpje ingericht voor een interessante ontmoeting van schrijvers, dichters en beeldende kunstenaars.

7 juli t/m 2 sept, Watou, België. www.kunstenfestivalwatou.be

Roskilde Festival

Het vierdaagse Roskilde Festival is met zo’n 100.000 bezoekers een van de grootste rockfestivals van Europa. Er komen bezoekers vanuit heel Europa naar Roskilde ten zuidwesten van de Deense hoofdstad Kopenhagen. Met o.a. Björk, Bon Iver, The Cure, The Roots, Bruce Springsteen & The E Street Band en Jack White.

5 t/m 8 juli, Roskilde, Denemarken, www.roskilde-festival.dk/uk/

Open’er Festival

Het Open’er Festival is in Polen al jaren een gevestigde naam. Met o.a. Björk, Franz Ferdinard, Mumford & Sons en The Kills

4 t/m 7 juli, Gdynia, Polen. www.opener.pl/en/