Agenda beeldende kunst

Rob Scholte

De Nederlandse kunstenaar Rob Scholte exposeert bijna een maand lang in De Boterhal in Hoorn met een selectie uit zijn werk. Scholtes werken gaan over beeldende kunst en haar geschiedenis, over massamedia en massaproductie. Voor deze solotentoonstelling zal hij zelf een selectie maken.

7 juli t/m 26 aug, De Boterhal, Hoorn. www.boterhal.com

Houtsnedes

Wendelien Schönfeld (1950) heeft zich als kunstenaar toegelegd op het technisch gecompliceerde medium van de kleurenhoutsnede. Haar figuratieve prenten hebben niet de stijfheid die houtsneden vaak aankleeft. Ze tekent met een guts in het hout als met een potlood op papier. En met de verschillende drukgangen lijkt ze te schilderen. Bij de tentoonstelling in Het Rembrandthuis verschijnt een door NRC-criticus Gijsbert van der Wal geschreven catalogus.

7 juli t/m 30 sept. www.rembrandthuis.nl

Indonesiëzaal

Na ruim een jaar gesloten te zijn gaat op 6 juli de vernieuwde Indonesiëzaal van Museum Volkenkunde weer open voor publiek. Hoogtepunt is de centrale plaatsing van zes indrukwekkende, bewerkte stenen beelden uit de hindoe-boeddhistische tempel van Singosari, Oost-Java uit de dertiende eeuw. Geheel nieuw in de zaal is een collectie poppen die in 1893 voor koningin Wilhelmina in Indonesië werd gemaakt.

6 juli, Museum Volkenkunde, Leiden. www.volkenkunde.nl

Eindexamenexpositie

De afstudeerders van de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming exposeren dit weekend hun eindwerk. Het beeldend werk van de nieuwe kunstdocenten bestaat uit schilderijen, tekeningen, sculpturen, installaties en nieuwe media.

Opening: 6 juli. 7 en 8 juli, 12-17 uur, Academie voor Beeldende Vorming, Amsterdam. www.ahk.nl

Weggeefprijzen

De tentoonstelling Almost For Free toont in een salonopstelling werken van kunstenaars die sinds 1984 gelieerd zijn aan Galerie Torch, zoals Inez van Lamsweerde, Andreas Gursky, Micha Klein, Jeff Koons, Andy Warhol, Wim Delvoye, Gilbert & George, Viktor & Rolf en Takashi Murakami.

7 juli t/m 25 aug in Torch. Lauriergracht 94, Amsterdam. www.torchgallery.com