Zombiepretpark in Detroit, het moet niet gekker worden

Rennen voor je leven in een pretpark, dat soort scenario’s zie je normaal alleen in enge films. Maar niet voor lang, betoogt een ondernemer uit de Amerikaanse stad Detroit. Er zijn namelijk plannen voor een heus zombiepretpark in Detroit.

Screenshot Youtube.com van de tekeningen van de plannen voor Zombieworld in het Amerikaanse Detroit.

Rennen voor je leven in een pretpark, dat soort scenario’s zie je normaal alleen in enge films. Maar niet voor lang, betoogt een ondernemer uit de Amerikaanse stad Detroit. Er zijn namelijk plannen voor een heus zombiepretpark in Detroit.

Met behulp van crowdfunding-site Indiegogo wil Marc Siwak, de bedenker van het zombiepretpark ‘Z World Detroit’, geld inzamelen voor zijn ambitieuze plannen. Hij heeft nog bijna veertig dagen - tot 10 augustus om precies te zijn - om het startkapitaal van 145.000 dollar binnen te halen. De teller staat nu op 3228 dollar. Deze man is overduidelijk geïnspireerd door de naderende zombie apocalyps.

Een stukje zombie-vitaliteit naar de mensen toe

Motor City, zoals de hoofdstad van de staat Michigan dankzij de fabrieken van autogiganten General Motors en Chrysler ook wel wordt genoemd, heeft doordat die grote werkverschaffers failliet zijn vanwege de economische crisis last van enorme leegstand. Het project Detroit Works Project moet iets aan die leegstand doen. Siwak wil graag zijn steentje op een creatieve manier bijdragen. Op Indiegogo vertelt Siwak wat precies de bedoeling is van Zombieworld:

“We hebben geen miljoenen dollars om een buurt op een meer conventionele manier nieuw leven in te blazen, zoals het bouwen van huizen. Daarom willen we omarmen wat Detroit wel heeft en dat gebruiken. Z World Detroit probeert wat leven en vitaliteit (ironisch genoeg met zombies) te injecteren in plekken die tot op heden zijn genegeerd, en het creëren van banen voor inwoners van Detroit! Dus het gaat niet alleen maar om achterna gezeten worden door zombies, maar om iets unieks doen voor een deel van de stad waar geen aandacht aan wordt besteed.”

Als het aan de bedenker ligt gaat het zombiepretpark er ongeveer zo uit zien. Daar kunnen we ons alvast een levendige voorstelling van maken:

Het project treedt in de voetsporen van het Atlanta Zombie Apocalypse-park, waar je met paintball zombies om kunt leggen. Dat park moet 28 september haar deuren openen:

    • Judith Laanen