Weer

Het warme zomerweer gaan we langzaam weer inruilen voor koelere omstandigheden. En zoals vaker bij een overgang naar koeler weer gaat dat gepaard met regen en onweer. Nog meer wisselvalligheid dus, dankzij een lagedrukgebied vol koude lucht en regen, net ten westen van de Britse eilanden. De storing trekt de komende dagen traag van zuidwest naar noordoost over ons land.

Vanavond en vannacht krijgt het uiterste zuidwesten van Nederland hier al last van. In de rest van het land is het droog met flinke opklaringen. Met 17 of 18 graden is het zwoel.

Morgenochtend breiden de buien, soms met onweer, zich vrij snel uit in noordoostelijke richting. De bewolking zal overheersen, maar soms schijnt de zon toch ook even. Langs de oostgrens en in de noordoostelijke provincies blijft het zomers warm met 26 graden. De rest van Nederland komt uit rond 24 graden, met uitzondering van Zeeland, waar net 21 graden wordt gehaald. Vanuit die hoek komt koelere lucht onze kant op, met op vrijdag vooral in het noorden zware buien met onweer.

Zaterdag gaat meevallen, maar ook daarna is het sterk wisselvallig. De temperatuur zakt terug naar een graad of 20.